Redactie

Lucia Admiraal

Lucia Admiraal is als promovendus en docent verbonden aan de afdelingen Geschiedenis en Religiewetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek begeeft zich op het snijvlak van moderne Midden-Oostenstudies, Joodse studies en intellectuele en cultuurgeschiedenis. Zij is met name geïnteresseerd in de transnationale circulatie van ideeën en concepten tijdens de negentiende eeuw en eerste decennia van de twintigste eeuw, met een focus op Arabischtalige pers en literatuur. 

Camille Creyghton

Camille Creyghton is universitair docent politieke geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en doet onderzoek op het terrein van de intellectuele geschiedenis, geschiedenis van de politieke cultuur en cultuurgeschiedenis van de negentiende eeuw. Ze studeerde en werkte in Leuven, Parijs, Amsterdam, Berlijn, Mainz en Londen. Haar eerste boek ging over geschiedwetenschap, politiek en nationale identiteit in Frankrijk vanaf 1870. Momenteel werkt ze aan een project over intellectuele ballingen in Parijs en Londen in de periode 1830-1848. Ze interesseert zich in het bijzonder voor vraagstukken rondom revolutie en exil, politieke representatie, historische cultuur en Europees denken.

Annelien de Dijn

Professor Annelien de Dijn doceert politieke en intellectuele geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Haar onderzoek richt zicht op de geschiedenis van het politieke denken in Europe en de Verenigde Staten vanaf 1700 tot heden. Ze is bijzonder geïnteresseerd in de geschiedenis van politieke kernbegrippen zoals vrijheid, democratie en liberalisme, alsmede het politieke denken in de Verlichting.

René Koekkoek (vaste interviewer)

René Koekkoek is een historicus die onderzoek doet op het snijvlak van ideeën, politiek en cultuur van de vroegmoderne tijd tot heden. Hij schijft over de geschiedenis van burgerschap, het denken over politieke vrijheid, soevereiniteit, slavernij en koloniale imperia. Momenteel onderzoekt hij de geschiedenis van historisch onrecht en rechtsherstel in de Atlantische wereld. Hij is verbonden aan de afdeling Politieke Geschiedenis van de Universiteit Utrecht.

Matthijs Lok

Matthijs Lok is universitair docent moderne Europese geschiedenis bij de opleiding Europese Studies van de UvA. Hij is vooral geïnteresseerd in onderwerpen op het snijvlak van geschiedenis, politiek, filosofie en herinnering. Recentelijk publiceerde hij over onder meer de geschiedenis van gematigdheid, Europese identiteit, historiografie, (Contra-)Verlichting en transnationaal conservatisme.